دوربین مداربسته

چه دوربین مدار بسته ای بخریم؟

راهنمای خرید دوربین مداربسته

برای انتخاب یک دوربین مداربسته کارآمد و مقرون به صرفه باید به مواردی توجه داشته باشید. یکی از این موارد تعیین فضای نصب دوربین مداربسته که بسته به نیاز شما می تواند فضای داخلی و یا خارجی باشد. برای هر دو فضای داخلی و خارجی مدل های متفاوتی در برندهای مختلف تولید شده است. ارزیابی فاصله تصویر برداری مورد دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. در این مورد باید دقیقا مشخص شود که سوژه های دورتر مورد هدف شما است یا سوژه های نزدیک. همچنین در نظر گرفتن کیفیت تصاویر ضبط شده با توجه به مسافت تعیین شده نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

دوربین مداربسته چه مارکی بهتر است

برند و مارک هر محصول به نوعی بیان کننده کیفیت و ویژگی آن محصول است. دوربین مداربسته نیز به عنوان یک محصول الکترونیکی با برندهای مختلفی در بازار موجود است. حال دوربین مداربسته چه مارکی بهتر است، برای انتخاب مارک دوربین مداربسته خود بهتر است سه موضوع را در نظر بگیرید. نوع کاربری، حساسیت محل، بودجه کارفرما موضوعاتی هستند که به انتخاب برند دوربین مداربسته برای سیستم امنیتی شما جهت می دهد.

دوربین مداربسته از برند و مارک های گران قیمت لزوماً کیفیت و کارایی بیشتری نسبت به نوع هم تراز خود در برند هایی با قیمت مناسب تر ندارند. با آگاهی از برندهای موجود در بازار و در نظر گرفتن سه موضوع گفته شده در بالا می توانید انتخاب های مناسبی از گروه های متوسط داشته باشید.

چه برندی از دوربین مداربسته را انتخاب کنم

با توجه به این که انتخاب دوربین مداربسته یکی از مهمترین مراحل  در تهیه و نصب سیستم های مداربسته است، در این بخش به بررسی برندهای دوربین مداربسته می پردازیم.

برندهای دوربین مداربسته را می توان به 3 گروه عمده تقسیم بندی کرد:

  1. برندهای گران قیمت
  2. برندهای میان رنج و قیمت متوسط
  3. برندهای متفرقه و OEM

برندهای گران قیمت

در این گروه، برندهای بوش(BOSCH  ) اکسیس (Axis) پاناسونیک (Panasonic) سونی (Sony) و… دیده می شوند. از مزیت برند های گران قیمت می توان به کیفیت و عمر بالای آنها اشاره نمود. با این حال معایبی نیز وجود دارند از جمله قیمت دوربین های این گروه است که بسیار بالاست. همچنین نبود کالا در ایران مستلزم سفارش قبل از خرید است که تا رسیدن آن به دست مشتری زمان زیادی صرف خواهد شد. هزینه نگه داری این دوربین ها نیز بیش از اندازه است، چرا که در صورت خرابی، تعمیر و پشتیبانی اغلب آنها در کشورهای همسایه انجام می گیرد.

علاوه برآن نرم افزارهای این گروه به صورت رایگان نبوده و براساس تعداد دوربین و نوع کاربری باید مبلغی پرداخت شود. اگر میزان هزینه ای که برای خرید دوربین می خواهید پرداخت کنید اصلا مهم نیست، این گروه می تواند انتخاب شما باشد اما موضوعاتی مانند خدمات و پشتیبانی و نرم افزار مناسب را در نظر بگیرید.

برندهای میان رنج و قیمت متوسط

این گروه شامل برندهای هایک ویژن (Hikvision)، داهوآ (Dahua)، یونی ویو (UNV) و… می شود. دوربین های این گروه با وجود قیمت پایین تر از گروه اول از کیفیت بسیار خوبی برخوردار هستند. این برند ها دارای گارانتی معتبر و پاسخگو بوده و قطعات آنها در بازار یافت می شود. نرم افزار مناسب برای این گروه از دوربین ها هم به صورت رایگان و هم غیر رایگان وجود دارد. دوربین های گروه قیمت متوسط امروزه بازار جهان و ایران را تسخیر کرده اند.

با وجود این که کشور چین تولید کننده اکثرا این دوربین هاست، سهم بیشتر بازارهای آمریکا و اروپا را نیز به خود اختصاص داده است. اکثر بانک ها، فروشگاه، فرودگاه ها و… از این برندها استفاده می کنند. خرابی در این گروه از دوربین ها بندرت دیده می شود و در صورت خرابی تعمیر آنها با صرف هزینه کمتری امکان پذیر است. به علت خدمات و پشتیبانی های خوب این گروه از برندهای دوربین و قابلیت آپدیت شدن آنها موجب شده است تا جز پر فروش ترین ها در بازار ایران و جهان باشند. در صورت صرف هزینه متوسط و خرید محصول با کیفیت خوب این گروه از دوربین ها توصیه می شود.

برندهای متفرقه و OEM

برندهای متفرقه برندهای No name و OEM هستند که توسط تجار و بازرگانان در پی اهداف فقط مالی وارد کشور شده اند. دوربین های No name دوربین هایی هستند که با نام و برند مشخصی تولید نشده اند و روی آنها نامی شرکت تولید کننده وجود ندارد. معمولا دوربین های متفرقه و NO name در کارگاه های کوچک و با کیفیت های بسیار پایین تولید می شوند. از مزیت این گروه ارزان بودن آنهاست با این وجود ارزش انتخاب دوربین از این گروه چه قدر است؟

این دوربین ها عمر مفید کوتاهی دارند و خرابی در آنها بسیار دیده می شود. این گروه دارای گارانتی نیستند و حتی در صورت گارانتی بودن، آن گارانتی  معتبر و پاسخگو نخواهد بود. همچنین در صورت خرید مجدد از یک مدل از این برندها کار دشواری است. زیرا این دوربین ها به یک باره وارد بازار می شوند و بعد از مدتی دیگر تولید نخواهند شد. در صورت خرابی هیچ شرکت و مجموعه ای پشتیبانی از آنها را بر عهده ندارد در نتیجه قطعات آنها نیز یافت نخواهد شد. دوربین های OEM همانند دوربین No name  فاقد استاندارد و کارایی مناسب هستند. بعضا برخی از تجار هنگام خرید دوربین های No name در کشور چین نامی را انتخاب و از کارگاه تولید کننده می خواهند تا آن را  بر روی دوربین حک کنند. نام هایی که ساختگیست و هیچ اعتباری ندارند  مانند psn vision, light vision, vni view و… نام هایی که بیشتر با ترکیبی از view و vision ایجاد می شوند. این نام ها NOKLA در کنار  NOKIA در بازار موبایل را به خاطر ما می آورد. در بازار ایران بیش از 300 نوع از این برندهای متفرقه و ساختگی وجود دارد. البته برخی از تجار نیز ممکن است دوربین های با کیفیت نسبتا بهتری از این دسته دوربین ها را وارد بازار کنند اما تشخیص آنها از سایرین کار دشواری است. از دیگر معایب این گروه عدم قابلیت به روزرسانی آنهاست و همچنین نرم افزار مناسبی برای آنها معمولا یافت نمی شود. در صورت نیاز به نرم افزار باید از نرم افزارهای متفرقه استفاده کرد.

پیشنهاد ما این است که سعی کنید از برندهای شناخته شده انتخاب کنید و کمتر به کشور تولید کننده معطوف شوید. به طور معمول استفاده از برندهای شناخته شده بین المللی توصیه می شود. اگر تمایل به صرف هزینه معقول با کیفیت عالی و پشتیبانی خوب هستید محصولاتی از برندهای گروه دوم یا میان رنج را به شما پیشنهاد می کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *